Sugestii de amenajare a livingului

Cu toţii suntem de acord că livingul este zona cu cea mai mare vizibilitate din toata locuinţa, supusă unui trafic intens în orice moment al zilei.

Aici petrecem timpul cu familia sau prietenii, dăm petreceri, primim vizite, sorbim un ceai în vreme ce urmărim ştirile, mângăiem animalul de companie sau ronţăim ceva răsfoind o revistă.

Fiind o zonă de primire trebuie să arate impecabil pentru vizitele neanunţate şi ochii critici, de aceea soluţiile de amenajarebazate pe funcţionalitate nu pot fi decât binevenite.

Într-o societate care valorifică timpul şi îl măsoară în unităţi monetare, economia efortului şi a orelor rezervate curăţării spaţiilor locative este considerată o virtute. Dacă e să urmărim tendinţele arhitecturii şi ambientării rezidenţiale, vom observa că abordările spaţiilor deschise, aerisite tind să le excludă pe cele atent delimitate în funcţie de utilitate.

Holul şi bucătăria şi-au schimbat funcţia de spaţiu precis determinat. Ele sunt mai degrabă o prelungire a living-ului, creând împreună cu acesta o zonă unitară, intens circulată, lipsită de restricţii.

Tot mai mulţi dintre noi analizează posibilitatea utilizării gresiei în amenajarea livingului. Şi de ce n-am face-o? Paleta coloristică este impresionantă, posibilităţile de amenajari interioare sunt multiple iar metodele de întreţinere ar putea mulţumi spiritele metodice şi ordonate.

Pentru cei care apreciază un interior intim, pot opta pentru un ambient în tonuri calde ce va şterge măcar pentru câteva ore imaginea citadină, dominată de gălăgie şi aglomeraţie; plăcile rustice cu tipare diferite accentuează ideea de cămin primitor.

Dacă eşti adeptul spaţiilor aerisite, îţi propunem un living deschis care se continuă cu bucătăria. Pentru podea s-au folosit plăci de gresie porţelanată glayurată de culoarea fildeşului, nuanţă ce s-a păstrat şi pentru pavarea peretelui despărţitor. Iar dacă mai adăugăm şi decoruri înguste, în nuanţe contrastante, obţinem cu siguranţă un efect cromatic pe care ar fi gelos chiar şi un pictor impresionist.

O ultimă sugestie: nu încărcaţi spaţiu cu mobilier, lăsa-ţi-l să respire şi bucuraţi-vă de libertate!

Designerii şi arhitectii noştri vă aşteaptă cu idei excelente de ambientare.
Cu siguranţă vă puteţi baza pe flerul lor creativ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>